Laatste artikelen

Dit jaar mogen jullie je mooiste carnavalswagen gaan tekenen, kleuren en knutselen. Je mag de plaat uit het Plekboek gebruiken of lekker los gaan met lege dozen, karton, lege verpakkingen...jouw creativiteit is de limit!

Lever je knutselwerk uiterlijk 12 feb in bij de Prins thuis, en wie weet win jij wel een prijs!

 

Om 18.41 gaat ie van start: de Alphse klocht! De mooi verlichte wagens trekken door deze straten:

Opa's, oma's, papa's, mama's, ooms en tantes en andere carnavalsvierders: hier moet je staan dinsdag vanaf 11.11!

Waar moet je hoe laat zijn de komende dagen? Hang het programma op je koelkast en je mist geen minuut van carnaval in het Plékgat!

Print de knutselplaat zo vaak als je wilt. Geef jij Prins Martijn d'n Urste het mooiste pak? Zet al je knutselspullen maar klaar...


In één woord WOW. Dat is de beste omschrijving voor het Dansmariekefestival 2017.

In Dorpshuis De Hucht in ons mooie Alphen zetten 8 dansgardes uit Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel en natuurlijk Alphen hun beste rijglaarsje voor. En met 81 dansmariekes gingen er maar liefst 162 benen de lucht in! Een prachtig gezicht. 

Uiteenlopende optredens

De ene gardedans werd uitgevoerd in hippe pakjes op traditionele muziek, de andere in de bekende dansmariekejurkjes op vette dancemuziek van nu. De ene groep had veel kleine danseressen, de andere grote meiden. Zo werd elk optreden uniek om naar te kijken. En dat maakt het festival zo leuk om mee te maken! De showdansen deden hun naam eer aan. Met autocoureurs, cowgirls, Latijns-Amerikaanse danseressen en nog veel meer. Dikke complimenten en een diepe buiging voor alle deelnemers en hun begeleiders!

Juryrapport

Elk optreden werd bekeken en beoordeeld door de jury. Deze dames, met verstand van zaken, maakten vervolgens voor elke deelnemende groep een persoonlijk juryrapport. In dit rapport staat een algemene beoordeling. Wat ging er goed, welk element knalde eruit en waaraan kunnen de danseressen nog werken om hun optreden nog beter te maken. Geen bekers te winnen dus, maar een gezellig samenzijn, waarbij ieder zijn beste kunnen laat zien. Aan het einde ging iedereen naar huis met een unieke medaille als herinnering.

Prrrrijzen!

De organisatie had vele sponsoren bereid gevonden om een mooie prijs beschikbaar te stellen voor de loterij. De Bommelaers hadden het meeste geluk, zelfs Prins Raymond d'n Urste had twee keer prijs. Waaronder de hoofdprijs: een weekendje Pleinpop! 

Ziekenbezoek

In de weken voor carnaval en tijdens carnaval gaat onze prins Martijn d’n Urste langs bij alle zieken in Alphen samen met zijn adjudanten Grad en Raymond. Ria Hol doet haar uiterste best om iedereen te achterhalen, maar een beetje hulp is altijd welkom. Ken je iemand uit Alphen die wel een fruitmandje kan gebruiken? Geef de naam door aan Ria Hol via telefoonnummer: 0487-561349.

 

Inschrijven optocht

Wilt u deelnemen aan onze verlichte optocht? Meld u dan aan via de website www.optochtenmaasenwaal.nlDit kan tot 1 februari 2017 12:00 uur. Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen met onze verlichte optocht.

 

Maas en Waalse jeugdreut

Ook dit jaar houden we weer een jeugdreut en wel op dinsdag 28 februari. De jeugdreut start om 11:11 uur, daarna vindt er een gezellige kindermiddag plaats in ’t Plekhol (Dorpshuis De Hucht). Deze middag zal duren tot ongeveer 16:00 uur.

Inschrijven voor de jeugdreut kan via het volgende e-mailadres: jeugdreut@live.nl

Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen met de Maas en Waalse jeugdoptocht.

 

Nieuwjaarsduik

Wist u dat onze prins Martijn d’n Urste en zijn adjudanten Grad en Raymond de kou van de Maas hebben getrotseerd op 1 januari bij de Nieuwjaarsduik op de camping bij ’t Anker. Wat een stoere actie mannen!

 

 

 

 

Carnaval 2017: wat is er allemaal te doen?  

Dansmariekefestival

Op zondag 15 januari vindt in Dorpshuis De Hucht het jaarlijkse dansmariekefestival plaats. De middag begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. De entree bedraagt 3 euro en er is een frietkar aanwezig. Er doen zes verenigingen mee aan het toernooi.

 

Schooloptocht

De aftrap van onze carnaval vindt plaats op vrijdag 24 februari met de schooloptocht. Vanaf ongeveer 13:15-13:30 uur trekt een bonte stoet van de Alphse jeugd door het dorp onder aanvoering van Prins Martijn d’n Urste van ’t Plekgat en prinses Carmen van ’t Ezelsorenrijk samen met hun adjudanten.

 

Verlichte optocht en carnavalsavond in ’t Plekhol

Op zaterdag 25 februari start onze verlichte optocht met het vuurwerk om 18:40 uur. Tientallen wagens zullen weer meedoen in de prachtige verlichte stoet. Het eindpunt van de verlichte optocht is de hoek van ’t Gement/Lindelaan. Na de verlichte optocht barst het feest los in ’t Plekhol met Duo Two for You. Kaarten kosten 5 euro en kunnen gekocht worden bij de volgende voorverkoopadressen: Marjolein’s Kapsalon en Bloembinderij Creatief in Dreumel. Er staat wederom een frietwagen bij het dorpshuis om de honger van alle feestgangers te stillen. Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen met onze verlichte optocht.

 

Zoals vanouds weer op zondagmiddag….

Op carnavalszondag gaat de carnavalsvereniging op bezoek bij de senioren van de Edohof. De rest van Alphen heeft een rustdag om krachten op te doen voor het volgende geweldige feest op maandag bij Tontje van Wjchen.

 

Snackbal

Op carnavalsmaandag vindt traditioneel het snackbal plaats bij Tontje van Wichen. De laatste jaren wordt het drukker en drukker. De middag begint om 14:00 uur en u kunt genieten van een lekker drankje en een lekker frietje of een snack bij de frietkar. De entree is gratis.

 

De Maas en Waalse jeugdreut

Op dinsdag start de Maas en Waalse jeugdreut om 11:11 uur. Een bonte stoet van de Maas en Waalse jeugd trekt door de straten van Alphen. Na de jeugdreut vindt de kindermiddag plaats in ’t Plekhol (dorpshuis De Hucht). De carnaval wordt afgesloten omstreeks 16:00 uur.

 

Ledenvergadering

Op vrijdag 17 maart houdt de carnavalsvereniging een ledenvergadering in Dorpshuis De Hucht. Onder het genot van een kopje koffie/thee wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van het afgelopen carnavalsjaar. Er worden geen activiteiten meer georganiseerd door onze carnavalsvereniging als er zich geen nieuwe bestuursleden en/of raadsleden melden.

 

 

Allereerst wensen wij u als carnavalsvereniging natuurlijk een gelukkig en een gezond 2017. Zoals u wellicht verschillende keren op Facebook heeft gezien, is carnavalsvereniging De Plekkers op zoek naar nieuwe raadsleden en nieuwe bestuursleden.

Theo Schaap en Markell Gremmen (voorzitter) stoppen na deze carnaval als bestuurslid van de carnavalsvereniging. De vereniging bestaat dan slechts uit een bestuur van vier bestuursleden en dat is gewoon veel te weinig. De carnavalsvereniging is op zoek naar een nieuwe voorzitter en nieuwe bestuursleden. Zonder een goed bestuur kan de vereniging niet draaien en kan er geen carnaval meer georganiseerd worden in Alphen.

Ook is de vereniging op zoek naar nieuwe raadsleden. Bij de verschillende carnavalsactiviteiten is het belangrijk om met 11 raadsleden te kunnen verschijnen. Een aantal nieuwe raadsleden zal de raad weer wat versterken, waardoor we elkaar kunnen helpen om onze carnavalsvereniging levend te houden.

Tot op heden heeft nog niemand gereageerd op de verzoeken om toe te treden. Het huidige bestuur is genoodzaakt om een deadline te stellen. Op vrijdag 17 houden wij een ledenvergadering in Dorpshuis De Hucht. Mocht zich deze avond niemand melden, dan houdt de carnavalsvereniging op te bestaan.

Wilt u dat de carnavalsvereniging blijft bestaan? Meld u dan aan als raadslid of bestuurslid. Zonder nieuwe leden kan de carnaval niet gehouden houden worden in het mooie dorp Alphen. U kunt een mailtje sturen naar plekkersalphen@gmail.com of u kunt contact opnemen met een van de huidige bestuursleden: Theo Schaap, Markell Gremmen, Malou Kunst, Ruben de Leeuw, Shirly Wiegmans of Ronnie van Wichen.