Dansmariekefestival 2017: WOW!

In één woord WOW. Dat is de beste omschrijving voor het Dansmariekefestival 2017.

In Dorpshuis De Hucht in ons mooie Alphen zetten 8 dansgardes uit Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel en natuurlijk Alphen hun beste rijglaarsje voor. En met 81 dansmariekes gingen er maar liefst 162 benen de lucht in! Een prachtig gezicht. 

Uiteenlopende optredens

De ene gardedans werd uitgevoerd in hippe pakjes op traditionele muziek, de andere in de bekende dansmariekejurkjes op vette dancemuziek van nu. De ene groep had veel kleine danseressen, de andere grote meiden. Zo werd elk optreden uniek om naar te kijken. En dat maakt het festival zo leuk om mee te maken! De showdansen deden hun naam eer aan. Met autocoureurs, cowgirls, Latijns-Amerikaanse danseressen en nog veel meer. Dikke complimenten en een diepe buiging voor alle deelnemers en hun begeleiders!

Juryrapport

Elk optreden werd bekeken en beoordeeld door de jury. Deze dames, met verstand van zaken, maakten vervolgens voor elke deelnemende groep een persoonlijk juryrapport. In dit rapport staat een algemene beoordeling. Wat ging er goed, welk element knalde eruit en waaraan kunnen de danseressen nog werken om hun optreden nog beter te maken. Geen bekers te winnen dus, maar een gezellig samenzijn, waarbij ieder zijn beste kunnen laat zien. Aan het einde ging iedereen naar huis met een unieke medaille als herinnering.

Prrrrijzen!

De organisatie had vele sponsoren bereid gevonden om een mooie prijs beschikbaar te stellen voor de loterij. De Bommelaers hadden het meeste geluk, zelfs Prins Raymond d'n Urste had twee keer prijs. Waaronder de hoofdprijs: een weekendje Pleinpop!