Carnaval 2017

Carnaval 2017: wat is er allemaal te doen?  

Dansmariekefestival

Op zondag 15 januari vindt in Dorpshuis De Hucht het jaarlijkse dansmariekefestival plaats. De middag begint om 13:30 uur en duurt tot ongeveer 16:30 uur. De entree bedraagt 3 euro en er is een frietkar aanwezig. Er doen zes verenigingen mee aan het toernooi.

 

Schooloptocht

De aftrap van onze carnaval vindt plaats op vrijdag 24 februari met de schooloptocht. Vanaf ongeveer 13:15-13:30 uur trekt een bonte stoet van de Alphse jeugd door het dorp onder aanvoering van Prins Martijn d’n Urste van ’t Plekgat en prinses Carmen van ’t Ezelsorenrijk samen met hun adjudanten.

 

Verlichte optocht en carnavalsavond in ’t Plekhol

Op zaterdag 25 februari start onze verlichte optocht met het vuurwerk om 18:40 uur. Tientallen wagens zullen weer meedoen in de prachtige verlichte stoet. Het eindpunt van de verlichte optocht is de hoek van ’t Gement/Lindelaan. Na de verlichte optocht barst het feest los in ’t Plekhol met Duo Two for You. Kaarten kosten 5 euro en kunnen gekocht worden bij de volgende voorverkoopadressen: Marjolein’s Kapsalon en Bloembinderij Creatief in Dreumel. Er staat wederom een frietwagen bij het dorpshuis om de honger van alle feestgangers te stillen. Ook dit jaar zijn er weer prijzen te winnen met onze verlichte optocht.

 

Zoals vanouds weer op zondagmiddag….

Op carnavalszondag gaat de carnavalsvereniging op bezoek bij de senioren van de Edohof. De rest van Alphen heeft een rustdag om krachten op te doen voor het volgende geweldige feest op maandag bij Tontje van Wjchen.

 

Snackbal

Op carnavalsmaandag vindt traditioneel het snackbal plaats bij Tontje van Wichen. De laatste jaren wordt het drukker en drukker. De middag begint om 14:00 uur en u kunt genieten van een lekker drankje en een lekker frietje of een snack bij de frietkar. De entree is gratis.

 

De Maas en Waalse jeugdreut

Op dinsdag start de Maas en Waalse jeugdreut om 11:11 uur. Een bonte stoet van de Maas en Waalse jeugd trekt door de straten van Alphen. Na de jeugdreut vindt de kindermiddag plaats in ’t Plekhol (dorpshuis De Hucht). De carnaval wordt afgesloten omstreeks 16:00 uur.

 

Ledenvergadering

Op vrijdag 17 maart houdt de carnavalsvereniging een ledenvergadering in Dorpshuis De Hucht. Onder het genot van een kopje koffie/thee wordt u bijgepraat over de ontwikkelingen van het afgelopen carnavalsjaar. Er worden geen activiteiten meer georganiseerd door onze carnavalsvereniging als er zich geen nieuwe bestuursleden en/of raadsleden melden.