1e Maas en Waalse Jeugdreut!

Op dinsdag 4 maart 2014 om 13.11 uur start de eerste Maas en Waalse Jeugdreut in Alphen aan de Maas. Een initiatief van carnavalsvereniging De Plèkkers uit Alphen. De carnavalsoptocht is exclusief voor basisschoolleerlingen, maar natuurlijk zijn mensen van alle leeftijden uitgenodigd om de bonte stoet wagens en loopgroepen te bewonderen!

Deelnemers uit de gemeente West Maas en Waal (Alphen, Altforst, Appeltern, Dreumel, Wamel, Beneden-Leeuwen, Boven-Leeuwen, Maasbommel) en de gemeente Druten (Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk) mogen zich inschrijven.

Kleine broertje Maas en Waalreut

De organisatie hoopt dat het evenement de komende jaren uit zal groeien tot het kleine broertje van de alom bekende Maas en Waalreut. De basisschooljeugd doet vaak al mee aan de optocht in het eigen dorp, en nu is er een kans om de mooie bouwsels en loopgroepen nogmaals aan het grote publiek te tonen. Ook individuele deelnemers zijn van harte welkom om deel te nemen. De organisatie zorgt voor gezellige muziek en sfeer langs de route.

Familiedisco

Na afloop is er een prijsuitreiking en familiedisco in Dorpshuis De Hucht in Alphen. De organisatie hoopt dat alle kinderen alvast gaan nadenken over wat ze willen maken. Bouw je je skelter om tot Takel van Cars, doe je met je hele voetbalteam de Nachtwacht na of rijd je samen met je beste vriendje verkleed als kersverse Koning Willem en Koningin Maxima in jullie eigen Gouden Koets? Het kan allemaal, je eigen fantasie is de grens!

Inschrijven

Je kunt je inmiddels inschrijven

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Ga dan naar www.facebook.com/jeugdreut en klik op ‘Vind ik leuk’.